Hallo mede amateurs.
Als iemand mij een jaar geleden had gevraagd of dat ik zelf aan het solderen zou gaan om dingen te maken, dan zou ik ze voor gek verslijten en zeggen dat daar mensen voor zijn die daar een betere opleiding voor gehad hebben en dat die het beter zouden kunnen maken dan ik zelf.
Ik ben zelf o.a. in het bezit van een Yaesu FT-757GX waar ik de back-up batterij voor het vasthouden van het geheugen zelf vervangen heb en ook heb ik over de ontvangdiodes C’s van 10 nF gezet zodat hij veel rustiger is nu, minder ruis en ik hoor meer stations die anders in de ruis zouden verdwijnen.
Van daaruit ben ik verder gegaan en een paar microfoons gerepareerd en omgeplugd voor verschillende trx. Enz.
Toen hoorde ik dat er zoiets was als digimode waar ook PSK31 onder valt en dat leek mij wel leuk om te gaan doen maar dan moet er wel een interface gemaakt worden en na veel gezoek op het internet kreeg ik een tip van Martin PA0MJK dat hij ook zo een interface had voor zijn 757 en dus ben ik naar Wijchen afgereisd om daar alles te bekijken en ook een schema meegekregen en aan de hand daarvan een interface gemaakt, en het werkte ook nog.
Nu wilde ik wat extra’s zoals een led die aangaat als er gezonden word en heb ik zelf een vereenvoudigd schema gemaakt van deze interface welke bijgevoegd is als “PSK Interface voor Yaesu FT 757.jpg”, hier kun je trouwens ook andere digimodes mee bedrijven.
Het trafotje zit ook wel op oude pc modems, maar ik heb er een paar gekregen van een andere amateur.
Toen ik dit project af had dacht ik, nou zo moeilijk is het niet eens en het is ook best wel leuk om te doen ook dus op zoek gegaan naar een nieuw project, wat een vervangende interface voor de Yaesu FIF 232 CAT interface zou moeten worden .
En na lang zoeken op internet en vele schema’s bekeken te hebben kwam ik er achter dat de MAX 232A een veelgebruikte ic was om zoiets te maken dus de gegevens daarvan gedownload en met een beetje logisch nadenken en kijken naar andere schema oplossingen kwam ik op het volgende schema welke ik zelf gemaakt heb ook dit schema onder de naam: PD2AFO schema voor CAT Interface 757.jpg
En van het een komt toch weer het ander dus heb ik de 2 bovenstaande interfaces gecombineerd op schema gezet en ook dit heb ik gebouwd en dit werkt ook perfect voor o.a. de digimodes het schema zal ik ook bijvoegen onder de naam “Gecombineerde CAT PSK Interface voor de Yaesu FT 757.jpg”
Toen wilde ik ook nog iets maken om mijn portofoon een Kenwood TH-F7 via de pc de gegevens te kunnen laden en bewerken, en ook daar een schema voor gevonden namelijk de volgende “TH-F7MAX232interface.gif” en ook deze heb ik gemaakt.

Deze wilde eerst niet werken omdat ik vanwege het formaat tantaal condensatoren gebruikt had, maar dan werkt het niet dus toch maar gewone genomen en toen werkte het nog niet, de oplossing bleek te zitten in de 3.5mm stereo plug deze moet namelijk een haakse zijn, waarom moet je niet vragen maar alleen dan werkt het perfect.
Nou dit was een heel verhaal van iemand die eigenlijk zelf niets wilde maken maar nu toch gegrepen is door het soldeer virus HI.
Ik zal ook verschillende foto’s en schema’s bijvoegen.

 

Digimode interface voor de Yaesu FT-757

in een simpel doosje gebouwd

  CAT interface voor de Yaesu FT-757

Binnenkant van het kastje

Combi CAT digimode interface

Kastje voor de CAT interface

Galvanisch gescheiden digimode interface voor de Yaesu FT-757

   Binnenkant kastje CAT interface

 

Interface voor de Kenwood TH-F7 portofoon

                           

Gemaakt in een oud cassette doosje

 

Cat en Digimode interface voor een Kenwood TS-450

Digimode interface voor de Yaesu FT-847

Yaesu FT-990 (software 1.2, werkt waarschijnlijk ook voor de FT-1000)

PD2AFO Digimode en CAT interface voor gebruik in o.a. Mixw. Vqlog etc.

 

Hallo ik heb weer een nieuw ontwerp voor een digimode plus CAT interface maar deze is voor een Yaesu FT-990.

Dat is een beetje speciaal want daarvoor is helemaal niets te vinden en de bestaande interfaces zijn allemaal voor de software versie 1.3

En zijn dan of CAT of Digimode maar niet gecombineerd.

Toen ik deze voor mij nieuwe set kreeg had ik geen digimode interface meer dus ben ik snel aan de slag gegaan om er een te maken,maar daarmee moest ik zelf nog de set op de juiste frequentie zetten en ik ben een luie amateur dus ben ik op zoek gegaan naar een schema van een CAT interface voor deze set, maar die bleek er niet te zijn dus ben ik zelf maar aan het experimenteren gegaan en deze heb ik maar gelijk samen met de digimode interface gemaakt.

Ik heb deze set-up meerdere malen gemaakt en uitgetest dus weet ik zeker dat het goed werkt.

Je kunt met deze interface dus gewoon in Mixw aanklikken wat je wilt gaan doen en waar en je set gaat dat dan daar ook doen de set word volledig door Mixw gestuurd.

Ik hoop dat ik hier weer veel mensen blij mee kan maken.

Vraag niet hoe het kan maar geniet er van

 

Aangeboden door PD2AFO.

 

 

 

 

En hier de laatste combi interface voor een Yaesu FT-2000

Ik hoop dat ik hier weer veel mensen blij mee kan maken.

Vraag niet hoe het kan maar geniet er van

 

Aangeboden door PD2AFO.